AKŞEMSETTİN’İN SULTANLARI İLE CUMALIKIZIK VE ULUDAĞ'I KEŞFETTİK

Okulumuzun Sultanları, kültürel gezi ile Bursa'nın tarihi köyü Cumalıkızık'ı ve Uludağ'ı keşfetti. Geziye katılan sultanlarımız, hem tarihi dokusuyla ünlü Cumalıkızık'ı hem doğal güzellikleriyle meşhur Uludağ'ı hem de gönülleri ferahlatan Bursa Ulu Camii’ni yakından görme fırsatı buldular.

Sabah erken saatlerde okul önünden hareketle başlayan gezimiz, ilk olarak Cumalıkızık'la başladı. Cumalıkızık Köyü'nde yaptığımız kahvaltının ardından kızlarımız, tarihi dokusuyla dikkat çeken evleri ve dar sokaklarıyla ünlü köyü keşfettiler. Rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Cumalıkızık'ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi edindik.

Cumalıkızık gezisinin ardından Uludağ'a doğru yola çıktık. Uludağ'a varışımızın ardından, doğanın güzelliklerini keşfetmek için rehber eşliğinde doğa yürüyüşüne çıktık.

Kayak yapma deneyimi yaşayan gençler, eşsiz manzaranın tadını da doyasıya çıkarttı.

Gezi boyunca, tarih ve doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirdik. Öğrencilerimiz, Cumalıkızık'ın tarihi atmosferinde yolculuk yapmanın ve Uludağ'ın karlarla kaplı zirvelerinde vakit geçirmenin keyfini doyasıya çıkardılar.

Dönüşte Ulucamii’nde kıldığımız namaz ile dönüş yoluna geçtik.

Gezi, öğrencilerimize hem kültürel hem de doğal bir deneyim yaşatırken, arkadaşlıklarını güçlendirme fırsatı da sundu. Okulumuz, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği bu tür etkinliklerle öğrencilerine unutulmaz anılar kazandırmaya devam edecek.

Emeği geçen herkese teşekkürler...

26.02.2024 45

26-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-202426-02-2024