"BİR ROL SEÇERKEN"

"Başarı Yolculuğunda Vahyin Rehberliği " isimli söyleşilerle öğrencilerimizle buluşmaya devam ediyoruz. 

2023 2024 YKS Sınav yolculuğunda "Bir Rol Seçerken" dedik ve mesleki rol seçimlerimiz üzerine konuştuk. Meslek seçiminde fıtratımızla örtüşen, yaratılış donanımlarımıza uygun olan, en iyi yapabileceğimiz mesleği seçmenin bize ve hayata yansıyacak olumlu etkilerden bahsettik. Bunun için kendimizi, yaşam amaçlarımızı ve mutluluk araçlarımızı tanımamız gerektiğininin altını çizdik. "Dünya hayatında onların geçimliklerini biz paylaştırdık. Bir kısmı diğerini istihdam etsin diye kimini kiminden derecelerle üstün kıldık. Rabbinin rahmeti onların biriktirdiklerinden daha hayırlıdır." Zuhruf 32 ayeti çerçevesinde mesleklerimizi maişet kazanımının ötesinde topluma ve insanlığa bir hizmet olarak görebilmenin önemine değindik.

"Allah işini güzel yapanları sever" Bakara 158 ayeti bağlamında da mü'minin her işini özenli yapmasının önemini; şu andaki rolümüzün öğrencilik olduğunu ve mü'mince en iyi şekilde yapmamız gerektiğini konuşarak söyleşimizi tamamladık.

Tüm öğrencilerimizin icra ederken mutlu olacakları, hayata en güzel katkıları sunacakları meslekleri seçebilmelerini diliyoruz.

02.11.2023 66

02-11-202302-11-2023