FANZİN ÖRNEKLERİMİZ HAZIR

Okulumuz 10. sınıf öğrencileriyle Türk Dili Edebiyatı ve Egep Projesi kapsamında yirmi iki çeşit farklı fanzin örneği oluşturduk.

05.06.2023 91

Fanzin ingilizce FANAtik ve magaZINE kelimelerinin kısaltılması ile oluşturulan finansal kaynaklardan ve hiyerarşik yapılardan uzak alternatif bir basılı materyaldir. Farklı yöntemlerle çoğaltılan örnekleri olmakla beraber genellikle fotokopi aracılığı ile çoğaltılan, satış amacı güdülmeden dağıtılan yayınlardır. Dergiden ayrı olarak süresi belirsiz olarak çıkar ve daha amatörce hazırlanır. Türkçede fanzin olarak kullanılan "fanzine" genelde belirli bir konuda konu üzerine işlenen yapıtlardan (yazı, resim, fotoğraf, karikatür vb.) oluştuğu gibi değişik ve çeşitli konuların yapıtlarının da bir araya gelmesiyle oluşabilir. Her türlü materyal kullanılarak oluşturulabilen fanzinler tek sayfalık olabileceği gibi birbirine zımbalanmış iğnelenmiş çok sayıda sayfadan da oluşabilir. Geleneksel olarak el yazısı, daktilo, kolay çizim gibi farklı elementlerden de oluşur.

Projeye katkı sağlayan öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden Seda BURAK hocamıza teşekkür ederiz.

05-06-202305-06-202305-06-202305-06-202305-06-202305-06-2023