İL MÜFTÜ YARDIMCIMIZ MİSAFİRİMİZDİ

Kütahya İl Müftü Yardımcımız Bahtiyar Kargıoğlu okulumuzda misafirimizdi.

Filistin konulu söyleşisinde tarihi akış içinde Filistin Devletinin geçirdiği süreçleri ele alarak bugün şahit olduğumuz İsrail saldırılarının sebep ve hedeflerine değindi. Filistin halkının uğradığı zulüm karşısında insani bir yaklaşım göstermenin tüm vicdan sahiplerinin duruşu olması gerektiğini ifade etti. Peygamberimizin "Sizden her kim bir kötülük veya çirkin bir şey görürse onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse diliyle değiştirmeye çalışsın. Ona da gücü yetmezse kalbiyle onu hoş görmeyip kabullenmesin ki bu da imanın en zayıf derecesidir” (Müslim, İman 78). hadisi bağlamında şahit olduğumuz bu kötülük karşısında mümince bir tavırla zulmün ve zalimin karşısındaki duruşumuzu daim kalmamızın önemini vurguladı.

Öğrencilerimizin sorularını cevaplayan, hediye kitap taktiminde bulunan Bahtiyar Kargaoğluna teşekkür ediyoruz.

23.11.2023 38

23-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-2023