KÜTAHYA AKŞEMSETTİN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SİVİL SAVUNMA EĞİTİMİ İLE HAZIR

Kütahya Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, pansiyonda hasbihal il eylem planı doğrultusunda AFAD işbirliğiyle düzenlenen sivil savunma tatbikatı eğitimiyle donanımlı hale geldi. Okulun salonunda gerçekleştirilen eğitimde, öğrencilere deprem, yangın, sel gibi acil durum senaryolarına nasıl müdahale edecekleri konusunda bilgi verildi.

29.02.2024 68

Eğitimin amacı, gençleri olası afet durumlarında panik yaşamadan doğru adımlar atmaya teşvik etmek ve toplumun daha güvenli bir geleceği için bilinçlendirmek oldu. Öğrenciler, afet anında nasıl yardımcı olabileceklerini öğrenirken aynı zamanda birlik ve dayanışma ruhunu da pekiştirdiler.

Okul yönetimi, öğrencilerin güvenliği ve toplumun refahı için bu tür eğitimlerin önemini vurgulayarak, benzer etkinliklerin düzenli olarak gerçekleştirileceğini belirtti. Kütahya Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, öğrencilerini sadece akademik alanda değil, aynı zamanda yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri çeşitli senaryolara hazırlayarak, onların güvenli bir şekilde yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

29-02-202429-02-202429-02-2024