UMAY ANA'YLA TANIŞTIK

Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı kapsamında eskiye yolculuk yaptık.

Kadim Türk mitolojisinde adı en çok anılan figürlerden biri de ailenin ve çocukların koruyucu ruhu olduğuna inanılan Umay Ana’dır. Biz bugün 11. sınıf öğrencilerinden Beheşti Ebrar Akın’ın anlatımıyla Umay Ana'yla tanışmış olduk.

Kaşgarlı Mahmut; bir gecede sarayını terk etmek zorunda kalan bir prens, Türk illerini oba oba, köy köy dolaşarak Divan-ı Lügat-it Türk adındaki muhteşem eserini kaleme alır. Biz de bugün Yağmur Alâk arkadaşımızla beraber onun bu yolculuğunu birlikte keşfettik.

Dede Korkut; eren, evliya, hükümdarların hocası, kuşların dilinden anlayan, kararları uygulanan, hem İslamiyet öncesi hem de İslamiyet sonrası kültürden izler taşıyan Türk bilgesini arkadaşımız Eslem Bayırcı’nın anlatımıyla daha yakından tanıdık.

Bu canlandırmanın hazırlık aşamasında öğrencilerimize rehberlik eden Seda Burak hocamıza teşekkür ederiz.

19.01.2024 27

19-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-2024