İZCİLİK SEMİNERİ

Kütahya Diyanet Kulüp Önderi ve İl Sorumlusu Bahattin Gümüş ve Hayme Hatun Kız Kur'an Kursu Öğreticisi İzci Lideri Fatma Türkmen'i konuk ettik. Ortaokul öğrencilerimize izcilik tarihi ve izcilik faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Ülkemizde izcilik kurulduğu dönemde “Keşşaflık” ismini almıştır. Keşşaf, bol bol keşfeden manasındadır.

Birçok izci kardeşimiz 1914 yılında Allahuekber Dağları'nda şehit olurken Çanakkale Savaşı'nda ülkesini üniformalarıyla savunmuştur. Kudüs izcileri de 1917’de Osmanlı Devleti ile birlikte Kudüs'ün müdafaasında bulunmuşlardır. Osmanlı Devleti zamaninda da izcilerimiz İstiklâl Savaşı'nda beş bin kişilik izci alayıyla ve kendilerine sancak verilmesiyle dikkat çekmislerdir.

İzcilik tarihi hakkında bilgi veren İzci Liderimiz Bahattin Gümüş izci selamı hakkında bilgilendirme yaptılar.

Parmakların anlamları:

1.Allaha ve vatana karşı görevleri yerine getirmek.

2.İzcilik türesine uymak.

3.Başkalarına her zaman yardımda bulunmak.

4.Küçüklerin büyüklere olan saygı ve bağlılığı.

5.Büyüklerin küçükleri sevmesi ve koruması.

6.Tüm dünya izcilerinin kardeş olduğu ve kopmaz bir bağ ile birbirlerine kenetlenmesi.

Öğrencilerimizle birlikte İzci Marşı söyleyerek keyifli bir program geçirmemize vesile olan İzci liderlerimiz Bahattin Gümüş ve Fatma Türkmen'e bu güzel program için teşekkür ediyoruz.

19.01.2024 32

19-01-202419-01-202419-01-202419-01-202419-01-2024