BURSLULUK SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

Bursluluk sınavı başvuru tarihleri *29 Mayıs-16 Haziran *

Sınav *3 Eylül Pazar* 

31.05.2023 183

Başvuru Şartları : 

  • Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'incisınıflarında öğrenci olmak,
  • İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,
  • Ailenin 2022 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 46.000,00 (kırkaltıbin) TL'yi geçmemesi gerekir.
  • EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname ile beyana esas olan velinin ve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2022 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2022 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.
  • Veli Serbest meslek çalışanı ise, Serbest meslek sahibi ise vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit veya gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını gösteren belge,   
  • Ücretli veya maaşlı çalışıyor ise, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak aylar itibarıyla bir önceki yıla ait on iki aylık toplam gelirini gösteren belge dikkate alınarak gelirin on iki ayı bulmaması hâlinde son aylık geliri esas alınarak on iki ay üzerinden yıllık hesaplanacaktır. İş yerinden 12 aylık işyeri onaylı maaş bordrosu Anne-Baba çalışıyorsa her ikisi için da ayrı ayrı olacaktır.
  • Veli Çiftçi İse, 1.SGK’ya kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge (Anne ve baba için ayrı ayrı yapılacaktır.) 2.Tarım Müdürlüğü tarafından ailenin bir yıllık gelir durumunu gösterir belge (2022 Yılı) Örnek-1:“Kişinin üzerine kayıtlı 10 dönüm arazide üzüm bağı bulunmakta olup 2022 yılı yıllık gelir toplamı 30 000 TL dir.” Örnek-2:“Kişi damızlık havyan yetiştiriciliği yapmakta olup 10 adet inekten 2022 yıllık gelir toplamı 40.000 TL dir.” Gösterir resmi yazı.
  • Velinin Herhangi Bir İşi Yoksa (Ev hanımı anneler için de alınacaktır.) 1.SGK’ya gidilip kuruma kayıtlı olmayıp maaş almadığına dair belge. 2.Maliyeye gidilip vergi mükellefi olmadığınıza dair belge alınacaktır. 3.Tarım Müdürlüğüne gidilip “Üzerinize kayıtlı herhangi bir arazi bulunmamaktadır.” Belgesi.
  • Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanı esastır.