Bursluluk Sınavını Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine..

Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

07.10.2023 190

2023 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavına  (İOKBS) girerek burs almaya hak kazanan öğrencilerle ilgili olarak;

1. Burs ödemeleri, Bakanlığımız ile PTT İş Birliği Protokolü kapsamında PTT şubelerinden hak sahiplerine imza karşılığı ve ibraz edilen kimlik fotokopisi alınarak elden teslim edilecek olan T.C. kimlik numaralarına tanımlı PTT kartları ile yapılacaktır.Bu ön yüklemeli PTT kartlar okul ve il millî eğitim müdürlüklerine gönderilmeyecek olup sadece PTT şubelerinden teslim edilecektir.

2. 2023 yılında burs almaya hak kazanan öğrenci bilgileri 10.10.2023 tarihinden itibaren e-Okul burs modülüne aktarılacaktır. Burs almaya hak kazanan ancak daha sonradan çeşitli nedenlerle bursluluk şartlarını taşımadığı anlaşılan öğrencilerin bursluluk durumlarının iptal işlemleri, öğrencilerin kayıtlarının bulunduğu okul müdürlüklerince e-Burs modülü üzerinden yapılacaktır.

3. Burslar her ayın 25'inde ön yüklemeli PTT kartlarına aktarılacaktır.

4. 15 Ekim 2023 tarihinden itibaren PTT şubelerine başvurabilirler.

5- Bakanlığımızın bu doğrultuda yeni bir açıklaması olduğunda ayrıca paylaşılacaktır.

Bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.